7 băi unice în care te domină relaxarea - Design Cafe & Club

7 băi unice în care te domină relaxarea

  • aprilie 11, 2018
  • Imagini:home-designing.com
7 băi unice în care te domină relaxarea

Autor: Marco Podrini

Dincolo de rolul său funcțional, baia devine un templu al relaxării și izolării de probleme, prin urmare, amenajarea ei este un proces ce necesită seriozitate și sinceritate. Cu toate că atunci când vine vorba de acest subiect ne gândim adesea la banala gresie de culori deschise, realizăm cu toții că un asemenea spațiu merită mai mult. Vă oferim 7 exemple de amenajare a băii ce vă vor oferi o nouă viziune asupra acesteia.

  1. Baie „verde”Autor: Elena Maximova

Deși are elementele tipice pentru orice baie: cadă, lavoar și gresie, această baie se bucură de viață datorită peretelui acoperit de plante. Fiind completată de vederea spre curte pe care o oferă peretele din sticlă, camera devine o adevărată grădină. Aici, în zilele însorite, băile cu spumă sunt combinate involuntar cu cele de soare, garantând plăcerea relaxării supreme.

  1. Baie laconică, completată de texturi moiAutor: Joana Santos Ferreira

Deviind de la conceptul clasic în care se regăsesc gresia și culorile deschise, baia poate deveni un loc cald. Pentru cei care vor să transforme această încăpere în spațiu de meditație, este recomandată utilizarea materialelor naturale. Este suficient să adaugi lemn, textile și o fereastră largă spre un peisaj rupt din poveste pentru ca, intrând în această cameră, să lași după ușă toate problemele.

  1. Baia gri – eleganță receAutor: Joana Santos Ferreira

Firile mai rezervate, care se reculeg cel mai bine în compania liniilor bine trasate și a detaliilor laconice, pot opta pentru ziduri din beton gri pe care să le completeze cu obiecte sanitare din marmură de aceleași nuanțe și chiar să se izoleze prin a renunța la ferestre. Puteți opta ca lumina în să pătrundă în baie chiar prin tavanul deschis – element ce dă stil și intimitate.

  1. Baie minimalistă în tonuri caldeAutor: Leonid Sizikov

Severitatea poate fi mereu îmblânzită prin căldură. La fel este și cu această baie, unde minimalismul modern, caracterizat de linii drepte, a fost realizat în culori calde. Astfel, camera este laconică și primitoare, ea nu deranjează prin detalii adiționale inutile și oferă comoditate.

  1. Baie în lemn și marmurăAutor: Joana Santos Ferreira

Gresia este considerată drept cel mai potrivit material pentru amenajarea unei băi, însă amatorii stilului rustic pot să o înlocuiască cu lemnul. Deși nu pare practic pentru acest tip de încăperi, tehnologiile de prelucrarea a lemnului fac posibilă instalarea acestuia în orice mediu. Astfel, acesta se poate regăsi pe pereții băii și chiar pe tavanul acesteia. Nota de stil poate fi dată de elementele sanitare din gresie în nuanțe închise.

  1. Baie în nuanțe închiseAutor: Joana Santos Ferreira

Culorile închise dau spațiului o senzație de intimitate extremă. Îmbinate armonios, acestea creează o atmosferă de izolare care relaxează. Echilibrul emoțional este garantat și de îmbinarea formelor obiectelor sanitare ce se află în două extreme, pe de o parte cada neagră cu forme rotungite, iar pe cealaltă parte lavoarul alb cu linii drepte.

  1. Baie combinată cu dressingulAutor: Duong Arc

Dressingul și baia sunt două spații individuale în care intimitatea se manifestă în toată amploarea sa, de ce să nu le combinăm? Tot mai des observăm cum baia este scoasă din tipare prin utilizarea formelor și materialele neobișnuite, iată că a venit timpul ca aceasta să iasă în evidență și prin amplasarea sa.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign