7 băi unice în care te domină relaxarea - Design Cafe & Club

7 băi unice în care te domină relaxarea

  • aprilie 11, 2018
  • Imagini:home-designing.com
7 băi unice în care te domină relaxarea

Autor: Marco Podrini

Dincolo de rolul său funcțional, baia devine un templu al relaxării și izolării de probleme, prin urmare, amenajarea ei este un proces ce necesită seriozitate și sinceritate. Cu toate că atunci când vine vorba de acest subiect ne gândim adesea la banala gresie de culori deschise, realizăm cu toții că un asemenea spațiu merită mai mult. Vă oferim 7 exemple de amenajare a băii ce vă vor oferi o nouă viziune asupra acesteia.

  1. Baie „verde”Autor: Elena Maximova

Deși are elementele tipice pentru orice baie: cadă, lavoar și gresie, această baie se bucură de viață datorită peretelui acoperit de plante. Fiind completată de vederea spre curte pe care o oferă peretele din sticlă, camera devine o adevărată grădină. Aici, în zilele însorite, băile cu spumă sunt combinate involuntar cu cele de soare, garantând plăcerea relaxării supreme.

  1. Baie laconică, completată de texturi moiAutor: Joana Santos Ferreira

Deviind de la conceptul clasic în care se regăsesc gresia și culorile deschise, baia poate deveni un loc cald. Pentru cei care vor să transforme această încăpere în spațiu de meditație, este recomandată utilizarea materialelor naturale. Este suficient să adaugi lemn, textile și o fereastră largă spre un peisaj rupt din poveste pentru ca, intrând în această cameră, să lași după ușă toate problemele.

  1. Baia gri – eleganță receAutor: Joana Santos Ferreira

Firile mai rezervate, care se reculeg cel mai bine în compania liniilor bine trasate și a detaliilor laconice, pot opta pentru ziduri din beton gri pe care să le completeze cu obiecte sanitare din marmură de aceleași nuanțe și chiar să se izoleze prin a renunța la ferestre. Puteți opta ca lumina în să pătrundă în baie chiar prin tavanul deschis – element ce dă stil și intimitate.

  1. Baie minimalistă în tonuri caldeAutor: Leonid Sizikov

Severitatea poate fi mereu îmblânzită prin căldură. La fel este și cu această baie, unde minimalismul modern, caracterizat de linii drepte, a fost realizat în culori calde. Astfel, camera este laconică și primitoare, ea nu deranjează prin detalii adiționale inutile și oferă comoditate.

  1. Baie în lemn și marmurăAutor: Joana Santos Ferreira

Gresia este considerată drept cel mai potrivit material pentru amenajarea unei băi, însă amatorii stilului rustic pot să o înlocuiască cu lemnul. Deși nu pare practic pentru acest tip de încăperi, tehnologiile de prelucrarea a lemnului fac posibilă instalarea acestuia în orice mediu. Astfel, acesta se poate regăsi pe pereții băii și chiar pe tavanul acesteia. Nota de stil poate fi dată de elementele sanitare din gresie în nuanțe închise.

  1. Baie în nuanțe închiseAutor: Joana Santos Ferreira

Culorile închise dau spațiului o senzație de intimitate extremă. Îmbinate armonios, acestea creează o atmosferă de izolare care relaxează. Echilibrul emoțional este garantat și de îmbinarea formelor obiectelor sanitare ce se află în două extreme, pe de o parte cada neagră cu forme rotungite, iar pe cealaltă parte lavoarul alb cu linii drepte.

  1. Baie combinată cu dressingulAutor: Duong Arc

Dressingul și baia sunt două spații individuale în care intimitatea se manifestă în toată amploarea sa, de ce să nu le combinăm? Tot mai des observăm cum baia este scoasă din tipare prin utilizarea formelor și materialele neobișnuite, iată că a venit timpul ca aceasta să iasă în evidență și prin amplasarea sa.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova