6 clădiri restaurate care au adus trecutul în prezent - Design Cafe & Club

6 clădiri restaurate care au adus trecutul în prezent

  • septembrie 19, 2018
6 clădiri restaurate care au adus trecutul în prezent

Se află la celălalt capăt al timpului, dar și al pământului. Șase clădiri din Mexic, care și-au trăit propria istorie, au prins o nouă viață datorită arhitecților. Proiectanții au păstrat pereții cuprinși de istorie și au adăugat elemente simple contemporane pentru a crea locuri de poveste. Construcțiile ies în evidență nu doar prin conservarea arhitecturii deja existente, ci și prin adaptarea lor la viața modernă.

Centrul Academic și Cultural  „San Pablo”, autorul proiectului: Taller de Arquitectura Mauricio Rocha + Gabriela Carrillo

Fosta clădire a mănăstirii Santo Domingo de Soriano, intitulată „San Pablo” este situată la doar un bloc distanță de piața principală din Oaxaca. Până acum 3 ani, sediul fostului convent San Pablo era într-o stare dezastruoasă, având în jurul său un șir de anexe, de mică valoare istorică, care au compromis integritatea structurală a clădirii și valoarea sa imensă.

După ce acestea au fost înlăturate, autorii proiectului au ajuns la concluzia că nu există suficient spațiu pentru Centrul Cultural ce urma să ocupe fosta mănăstire, astfel s-a decis integrarea unei structuri moderne în proiect. Acest element contemporan creează un spațiu util, cu o suprafață de aproape 700m2, împărțită în 3 nivele. În așa mod, autorii proiectului au creat suprafața necesară funcționării unei biblioteci specializate și a unei zone de expunere. Dincolo de zona funcțională, structura din metal și sticlă, dă clădirii un contrast puternic dintre istorie și modern, devenind un exemplu perfect de integrare a istoriei în contextul actualității.

Locuințele María Ribera / JSa

Creșterea densității populației a adus după sine, în mai multe state ale lumii, reutilizarea vechilor spații industriale. Așa este și în acest caz. Complexul Maria Ribera reprezintă, de fapt, clădiri îmbibate cu istorie, în care se afla vechea fabrică de ciocolată La Cubana, înființată în 1872. După ce a fost reconstruită și adaptată, vechea fabrică a prins viață, devenind un spațiu de locuit dinamic și multifuncțional. Cu aceeași esență industrială, caracteristică și clădirii istorice din vecinătate, locuințele nu numai că re-densifică centrul orașului, ci și reactualizează structurile originale, permițând accesul pe ambele părți ale clădirii, în complex fiind incluse terenuri de joacă pentru copii și terase.

Restaurantul Ixi’im / Jorge Bolio Arquitectura + Lavalle + Peniche Arquitectos + Mauricio Gallegos Arquitectos + Central de Proyectos SCP

Deși importanța culturală a clădirii încadrate în Restaurantul Ixi’im nu este atât de mare, acest fapt nu reduce din splendoare proiectului final. Vechii pereți ce stau la baza conceptului restaurantului aparțin unei foste fabrici de prelucrare a agavei, care a cunoscut o ascendență productivă în secolul 19, dar și o decădere rapidă în secolul următor. Bineînțeles că utilizarea clădirii în forma ei inițială, mai ales în calitate de restaurant, era imposibilă. Tocmai din această cauză, vechile ziduri au fost completate cu cadre de metal, care au dat stabilitate construcției, și cu pereți din sticlă, a căror iluminare subliniază subtil, mai ales pe timp de noapte, istoria locului. Astfel, proiectul încadrează maiestuos în sine, atât la nivel fizic, cât și la cel vizual, trecutul și prezentul. Un alt punct care face localul faimos este cea mai mare colecție de lichioruri artizanale din țară, care se ascunde între pereții lui.

Reconstrucția Casei Coloniale de pe strada 64 / Nauzet Rodríguez

Proiectul pentru acest bar a fost strict determinat de natura clădirii însăși și de catalogarea ei ca monument istoric de Institutul Național de Antropologie și Istorie din Mexic. Această catalogare nu permite modificarea proprietății, presupunând necesitatea recuperării elementelor arhitecturale existente și proiectarea proiectului în concordanță absolută cu construcția originală. Având în vedere imposibilitatea de a încorpora băi și alte spații tehnice în clădirea inițială, acestea trebuiau construite în curtea din spate, cu sarcina complicată de a adăuga elemente contemporane unei clădiri vechi. Arhitecții au optat pentru utilizarea betonului, lăsat la vedere, construcția adițională dând un aspect modern, dar și autentic în același timp.

Hacienda Niop / AS arquitectura + R79

Clădirea actualei reședințe Niop a cunoscut anterior schimbări constante de utilizare, acest lucru influențând prezența diferitelor stiluri arhitecturale, iar odată cu trecerea timpului Niop s-a transformat într-un loc foarte diferit în ceea ce privește aspectul și funcționarea unei vile tradiționale mexicane. Reședința actuală are la bază restaurarea și reutilizarea unor spații care au fost ocupate anterior de animale. Astfel acestea au fost transformate acum într-un hotel de tip boutique cu o sală mare de petreceri, o reședință de weekend, devenind locul perfect pentru a uita agitația și grijile cotidiene. Actualizarea construcției a fost făcută cu ajutorul unui cadru de oțel care plutește cu îndrăzneală între blocurile de piatră, rămase intacte. Iar pentru a sublinia îmbătrânirea cu demnitate a arhitecturii, la lucrările de intervenție s-au utilizat materiale precum oțelul, piatra, lemnul și sticla.

Chablé Resort Hotel / Central de Proyectos SCP

Proiectul de reutilizarere a vechei Hacienda San Antonio Chable și transformarea ei în hotel a presupus restaurarea și adaptarea clădirilor vechi care alcătuiau principala așezare a haciendei, precum și reabilitarea spațiilor deschise, teraselor și grădinilor care o înconjoară. Hacienda, a cărei primă înregistrare a fost atestată în anul 1813, a început ca o fermă de porumb și șeptel, iar mai târziu ca un complex de producție a fibrelor de sisal. În timp ce în unele spații și clădiri a fost restaurat sistemul de construcție inițial, în alte cazuri criteriile de intervenție au avut în vedere păstrarea și consolidarea spațiilor ruinate pentru a dovedi trecerea timpului, acțiunea naturii și valoarea istorică a locului.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign