5 trucuri de decor prin care să îți aduci primăvara în casă

5 trucuri de decor prin care să îți aduci primăvara în casă

  • martie 13, 2019
5 trucuri de decor prin care să îți aduci primăvara în casă

Primăvara își intră în drepturi și ar fi bine să o lăsăm să intre și în casă! Chiar dacă mai aprinzi melancolic focul în șemineu, sigur îți dorești ca atmosfera ce te înconjoară să respire deja prospețime. Este evident că nu vei face la fiecare sezon reparație, de aceea ți-am pregătit câteva trucuri de decor prin care să aduci primăvara în casă.

 Adaugă flori de sezon în living/ sufragerie/ verandă

Primăvara învie natura, iar norocul nostru este că florile de sezon încep să apară chiar înainte ca aceasta să se strecoare în calendar.  Începând cu plăpânzii ghiocei și urmând cu zambile și lalele, zilele primăvăratice pot fi colorate cu ajutorul buchetelor din vază . În living, sufragerie sau chiar dormitor, acestea vor aduce prospețimea. Așa că, ieși din casă și cumpără-ți un buchet de mimoză, e tocmai timpul potrivit și este și unul dintre cele mai ieftine trucuri de decor pentru care poți opta.

Bonus Life Hack: Dacă ești pasionat de grădinărit,  cumpără bulbi de flori (zambile, ghiocei, frezii sau lalele), plantează-i și așteaptă să dea frunze și flori. Când apar primii boboci de floare, îi poți așeza cu mândrie pe masă  până când le trece perioada de înflorire. După, le poți planta în grădină.

Scapă de textilele grele și blănuri

Primăvara este sezonul dezamorțirii și prospețimii, deci stofele groase, cu împletituri voluminoase și calde, trebuie puse în debara până vine toamna. De asemenea renunțăm și la blănuri, indiferent că acestea acoperă mobilierul sau pardoseala. În locul acestora optați pentru textile ușoare, în nuanțe deschise.

Trucuri de decor în culori primăvăratice

Vopsește un perete în roz pal, sau albastru ca cerul sau în verde proaspăt. Nu te va costa prea mult, însă schimbarea va fi vizibilă și îți va înviora atmosfera. Primăvara poate fi un bun prilej de a introduce în interiorul tău și culoarea anului – Living Coral.  Și galben este o culoare pe care ai putea să o integrezi în casă, odată cu el aducându-ți în locuință și razele soarelui de primăvară. Pe scurt, indiferent de ce nu ai vrea să schimbi:  culoare pereților, a textilelor, a covoarelor sau a decorului, pentru a lăsa primăvara să te inunde , alege culori fresh și pastelate.

Fețe de perne cu imprimeuri primăvăratice

Pernuțele sunt elementul de decor care îți permite simplu și cu un buget redus să îți transformi atmosfera locuinței. După ce o iarnă întreagă pernuțele au făcut aluzie la poveștile cu reni ți zilele înzăpezite, acum e timpul ca din „zăpadă” să se strecoare mugurii verzi și ghioceii. Mai simplu spus, găsește niște fețe de perne care să cuprindă flora de primăvară și integrează-le în casă.

Draperii fresh

Deschide ferestrele, lasă să pătrundă aerul primăvăratic în casă, iar pentru o atmosferă pe măsură, schimbă draperiile. Optează pentru simplitate și nuanțe deschise. Evită să încarcă atmosfera cu prea multe flori. Dacă deja ai pus o vază cu stânjenei sau lalele pe masă și ai adăugat și pernuțe cu flori, nu repeta motivul și pe draperii. Alege un print discret. În cazul în care restul camerei este minimalist și cuminte, ai carte blanche pentru a agăța flori la ferestre.

 

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
🖤Te invităm să cunoști mai multe detalii despre fabuloasa punte de observare din New York.
Proiectul, intitulat temporar Vessel, creat de studioul englez Heatherwick Studio , are menirea de a deveni centrul de greutate al noului spațiu public de la Hudson Yards.
Link in Bio☝️
#designcafeclub #architecture #newyork #hudsonyards #vessel #architecture_hunter #decor #art
🔨⛵️Glass sculpture by @benyoung_sculpture.

#benyoung #brokenliquid#glasssculpture #glassart #sculpture #art#glass #concrete #ocean #yacht #sailboat#sea
Nu ești fan Living Coral, dar vrei să fii în tendințe? Află că există alternative! 
Spiced Honey este o culoare cu o nuanță mai calmă dar și mai neutră, potrivită pentru orice încăpere: cameră pentru copii, living, bucătărie sau dormitor.
Culoarea a fost aleasă de una dintre cele mai recunoscute companii în domeniul vopselelor, @sadolinmoldova.
Link în Bio ☝️#designcafeclub #sadolinmoldova #spicedhoney #livingcoral #designinterior #designideas
@ardexline, importatori de materiale de construcție pe teritoriul Republicii Moldova. 
Compania pune accent pe lucrul cu gresie porțelanată, faianță sanitară și mobilier de design înalt, colaborând cu producători Europeni de talie înaltă.
La expoziția Italian Design Day vor prezenta plăcile @emilgroup: Nero Antico, Raku Nero, Quarzo, Fossil Brown, Calacatta.
#expozitie #expo #italiandesignday
Lampă ce imită Luna. 🌕
Lampa se aprinde atunci când scoate dopul și se oprește atunci când este pus la loc. 
#designcafeclub #inspiration #decor #art #interiors #luster #designlifestyle  #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like
⭐Ești din domeniul Industriilor Creative? 
Atunci pe 23 Martie nu trebuie să ratezi evenimentul Italian Design Day 2019.
Vezi Link în Bio ☝️#designcafeclub #design #event #italiandesignday2019 #interiordesign #ambasciataditalia #castelmimi #chisinau