5 tendințe cu termenul expirat - Design Cafe & Club

5 tendințe cu termenul expirat

  • martie 26, 2018
5 tendințe  cu termenul expirat

Suntem mereu concentrați să adăugăm în propria locuință lucruri pe care designerii le pun în capul listei când este vorba de trenduri, însă uităm să excludem din interior elementele a căror termen de valabilitate estetică a expirat. Deși unele lucruri ni se par încă potrivite și actuale, ar trebui să consultăm cu regularitate sfaturile specialiștilor, căci s-ar putea să dăm greș. Ca să vă asigurați că interiorul dumneavoastră nu este expirat, vă prezentăm cinci tendințe de interior pe care ar trebui să le excludeți din locuință în acest an.

Chiuvetele albe și cele din oțel inoxidabil                                                            

Ne-am obișnuit cu chiuvetele din oțel pentru că ne par practice și, deseori, primim această nuanță ca fiind ceva absolut natural. Iată că a venit timpul schimbărilor îndrăznețe. Aceasta nu înseamnă că trebuie să renunțați la metal, dimpotrivă, el rămâne a fi unul dintre materialele recomandate pentru chiuvete și acest lucru puțin probabil să se schimbe. Ceea ce recomandă designerii să schimbăm este culoarea acestuia. Spre exemplu puteți opta pentru nuanțe mai închise sau cupru. Ceramica albă cedează din poziții în fața betonului și a pietrei.

Peretele-accent

Nu mai este la modă să încărcăm un singur perete, în schimbul acestui truc, care pare să vă salveze din punct de vedere estetic, optați pentru accente naturale. Materialele precum lemnul sau betonul vor da un aer aristocratic locuinței dumneavoastră amintind de vechile castele. Dacă vi se pare că utilizarea acestora este prea dură pentru dumneavoastră, decorați camera cu corpuri de iluminat masive și neobișnuite.

Cuvinte interpretate artistic

Bineînțeles, cuvintele cu încărcătură emoțională precum „familie” sau „acasă”, dar și unele citate, par a fi foarte drăguțe dacă le integrezi artistic în interior, ba chiar pot deveni un accent atractiv al locuinței, însă acest concept a fost atât de mult utilizat încât începe să plictisescă. Designerii ne recomandă să optăm pentru mai multă originalitate și să lăsăm în urmă acest trend.

Elemente de design aleatorii

Este absolut natural să ne placă elemente din diferite stiluri, spre exemplu ușile brute de hambar și mobila tapițată cu catifea, însă trebuie să înțelegem cât de bine acestea se pot combina. Niciunul dintre elementele utilizate în amenajarea locuinței nu trebuie să creeze discordanță în înterior. Designerii ne recomandă să ne debarasăm de lucrurile care nu se potrivesc și să avem grijă ca în întreaga casă să fie respectat un singur stil, lucru care, inevitabil, va duce la armonizarea atmosferei.

Bucătăriile amenajate în totalitate în alb 

Albul în bucătărie a început să piardă demult din poziții și iată că i-a venit sfârșitul. Culoarea sterilă este înlocuită în acest an cu nuanțe neutre precum bejul, albastrul sau griul. Bineînțeles, datorită popularității pe care o capătă materialele naturale, printre trenduri se numără și utilizarea lemnului, care, datorită texturii și culorii, va oferi simplitate și căldură bucătăriei dumneavoastră.

 

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Acum putem să nu mai ascundem caloriferele pentru că marile companii producătoare de calorifere creează adevărate sculpturi, ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de interior. ✨Exemple în acest sens ne oferă și compania IRSAP @irsap.radiators lider italian și unul dintre liderii europeni în fabricarea caloriferelor tubulare din oţel.
Vezi galeria foto în link-ul din Bio☝️
Această imagine spune povestea din spatele băncii URBAN SHAPES, creată de @nortstudio.be.

Viața în oraș. Găsirea armoniei într-o varietate enormă este o provocare zilnică. 
Un oraș în creștere este o sursă non-stop de inspirație. Formele și materialele împrăștiate pe diverse șantiere de construcții parcă așteaptă să fie utilizate și să obțină o funcție specifică. 
Luând aceste materiale și forme din contextul lor și combinându-le într-un mod complet diferit, se creează o legătură specială.
Inspirați de aceste forme urbane @nortstudio.be a proiectat această bancă atractivă.

Ce părere aveți, vă place? 
#designcafeclub#furniture#productdesign #designlife #design4all #designlife#designlovers#designstudio#belgiumisdesign#madeinbelgium#nortstudio #furniture #lighting
#belgianbrand#antwerp#steelfurniture #bench#interieurkortrijk #biennalekortrijk#outdoorfurniture #architecture#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter#arch#archdaily#amazing
🙈Creative, amuzante dar inutile.

Este vorba despre colecția de produse “Inutilă” a lui Matt Benedetto, un designer de produs talentat, care și-a propus provocarea de a proiecta obiecte complet inutile, ce rezolvă probleme inexistente.

Detalii in link-ul din Bio☝️
CAPTIVAREA - atunci când arhitectura este pur și simplu uimitoare.✨ Fonte Da Luz este rezultatul unui proiect de restabilire a unei clădiri vechi din Porto, Portugalia.
Acest proiect arhitectural include un spațiu comercial, un birou și o locuință.

Arhitecți: @joseavabarbosa, Pedro Lopes Guimarães
Design Interior: VVStudio (@vvs_designstudio)

#designcafeclub #dreamspace #incrediblearchitecture #architecture #lettingtheoutsidein #ceilingwindow#windows #allwood #designinspo#inspiration #sophisticatedstyle#instalove #instapic#luxuryredefined#modernhome#modernluxury#dreamy#interiordesign#modernarchitecture #modern #pickoftheday #interiores#projeto#architects#interiorlovers#archilovers#architecturelovers#archieandrews#architectural#architecture_huter
✨Dacă aveți un apartament mic îl puteți amenaja în stil scandinav pentru a părea spațios și elegant. 👉Mai multe idei găsiți în Link-ul din Bio☝️
.
.
.
#designcafeclub #interiordesign #scandinaviandesign #apartmentdecor #apartmentsdesign #ideas #inspirations #luxurylifestyle
Natura și casa sunt două locuri în care te poți încărca cu energie pozitivă. 
Dar ce se întâmplă când casa îți e în sânul naturii?
E MAGIC! >>ALL Back Matte este o casă proiectată de către echipa @vipp departe de haosul urban.

#designcafeclub #arquitetura#architecture#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#archilovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing#papodearquiteto#sustainable#concrete#contemporary#interiordesign