5 tendințe cu termenul expirat - Design Cafe & Club

5 tendințe cu termenul expirat

  • martie 26, 2018
5 tendințe  cu termenul expirat

Suntem mereu concentrați să adăugăm în propria locuință lucruri pe care designerii le pun în capul listei când este vorba de trenduri, însă uităm să excludem din interior elementele a căror termen de valabilitate estetică a expirat. Deși unele lucruri ni se par încă potrivite și actuale, ar trebui să consultăm cu regularitate sfaturile specialiștilor, căci s-ar putea să dăm greș. Ca să vă asigurați că interiorul dumneavoastră nu este expirat, vă prezentăm cinci tendințe de interior pe care ar trebui să le excludeți din locuință în acest an.

Chiuvetele albe și cele din oțel inoxidabil                                                            

Ne-am obișnuit cu chiuvetele din oțel pentru că ne par practice și, deseori, primim această nuanță ca fiind ceva absolut natural. Iată că a venit timpul schimbărilor îndrăznețe. Aceasta nu înseamnă că trebuie să renunțați la metal, dimpotrivă, el rămâne a fi unul dintre materialele recomandate pentru chiuvete și acest lucru puțin probabil să se schimbe. Ceea ce recomandă designerii să schimbăm este culoarea acestuia. Spre exemplu puteți opta pentru nuanțe mai închise sau cupru. Ceramica albă cedează din poziții în fața betonului și a pietrei.

Peretele-accent

Nu mai este la modă să încărcăm un singur perete, în schimbul acestui truc, care pare să vă salveze din punct de vedere estetic, optați pentru accente naturale. Materialele precum lemnul sau betonul vor da un aer aristocratic locuinței dumneavoastră amintind de vechile castele. Dacă vi se pare că utilizarea acestora este prea dură pentru dumneavoastră, decorați camera cu corpuri de iluminat masive și neobișnuite.

Cuvinte interpretate artistic

Bineînțeles, cuvintele cu încărcătură emoțională precum „familie” sau „acasă”, dar și unele citate, par a fi foarte drăguțe dacă le integrezi artistic în interior, ba chiar pot deveni un accent atractiv al locuinței, însă acest concept a fost atât de mult utilizat încât începe să plictisescă. Designerii ne recomandă să optăm pentru mai multă originalitate și să lăsăm în urmă acest trend.

Elemente de design aleatorii

Este absolut natural să ne placă elemente din diferite stiluri, spre exemplu ușile brute de hambar și mobila tapițată cu catifea, însă trebuie să înțelegem cât de bine acestea se pot combina. Niciunul dintre elementele utilizate în amenajarea locuinței nu trebuie să creeze discordanță în înterior. Designerii ne recomandă să ne debarasăm de lucrurile care nu se potrivesc și să avem grijă ca în întreaga casă să fie respectat un singur stil, lucru care, inevitabil, va duce la armonizarea atmosferei.

Bucătăriile amenajate în totalitate în alb 

Albul în bucătărie a început să piardă demult din poziții și iată că i-a venit sfârșitul. Culoarea sterilă este înlocuită în acest an cu nuanțe neutre precum bejul, albastrul sau griul. Bineînțeles, datorită popularității pe care o capătă materialele naturale, printre trenduri se numără și utilizarea lemnului, care, datorită texturii și culorii, va oferi simplitate și căldură bucătăriei dumneavoastră.

 

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
De la an la an centrul istoric al Chișinăului se transformă treptat într-un complex comercial extins. 📌Ce am putea face pentru a salva centrul istoric al Chișinăului ne spun 3 dintre arhitecții noștri autohtoni @sergiu.cirja // Дмитрий Петров @linearchitects // Tatiana Lupascu în articolul de mai jos.
👉https://bit.ly/2DHA3z3

#designcafeclub_md #history #chisinau #architecture #ideas #project
Azi, de Ziua Îndrăgostiților, iubirea plutește în aer.💘
Pe designcafeclub.md găsești cele mai originale felicitări în care declarăm dragoste arhitecturii! 
Felicitări Arhitecților noștri, le dorim să fie mereu îndrăgostiți de Arhitectură! 😊

#lovearchitecture #arhilovers #designcafeclub #valentinesday #architecture #architect
▫️Mobila albă – mobila care te îndeamnă să îi asociezi povești pline de emoție, să-ți aduni toate secretele liniștei și să le lași pe ea, la adăpost de rutină.

Mobilierul în care se îmbină cu măiestrie stilul și aristocrația 👉 @indo_salon_de_mobila_ 👇Te invităm să descoperi cele 6 dimensiuni ale mobilei INDO pe [ designcafeclub.md ]

#designcafeclub_md #design #decor #mobila #indo #furniture #whitefurniture #luxurylifestyle #chisinau
Persoana iubită e arhitect/ă?✏️ Fă-i un cadou pe măsură!🎁 📌În articolul de pe [designcafeclub.md] găsești câteva idei de cadouri pentru arhitecți de Ziua Îndrăgostiților. 
Suntem siguri că vor fi foarte fericiți să primească unul din aceste cadouri. 🤗

#architect #architects #arhitect #gift #cadou #valentinesday #ziuaindragostitilor
Cabină proiectată de arhitectul @espen.surnevik în estul Norvegiei. Designul locuinței se bazează pe același desen dar fiecare locuiță este personalizată pentru a se potrivi locațiilor lor specifice.
Accesul în cabine se face prin turnul cu scară spirală care are o înălțime de șase metri.
Fotografie de @marenhhansen
#architecture #design #pantretopphytter #norway #designinterior
Mai luminos, cu havuzuri noi și mobilier nou, așa ar putea arăta parcul „Ștefan cel Mare” după efectuarea lucrărilor de revitalizare, ce sunt planificate pentru acest an. 🇦🇩Mai multe detalii despre proiect dar și imagini cu noul aspect al parcului găsiți în articolul de pe designcafeclub.md

#designcafeclub_md #design #project #chisinau #parculstefancelmare #architect #arhitect #parc #moldova