5 expoziții pe care să le vizitezi la Paris, gratuit, în iunie - Design Cafe & Club

5 expoziții pe care să le vizitezi la Paris, gratuit, în iunie

  • iunie 11, 2019
  • Sursa:vogue.fr
  • Imagini:vogue.fr
  • Timp de citire:3 minute
5 expoziții pe care să le vizitezi la Paris, gratuit, în iunie

Celebrități surprinse pe străzile Parisului, Algeria în război sau lucrările pictorilor moderni sunt domenii pe care le poți explora gratuit în acest iunie, dacă ai o vacanță planificată la Paris.  Galeriile pariziene își deschid larg ușile și așteaptă să te încânte, iată 5 dintre ele.

1 Le Paris de Willy Rizzo, la Studio Willy Rizzo

Cu expoziția „Parisul este o sărbătoare”, Willy Rizzo Studio dezvălui o jumătate de secol, văzut prin obiectivul marelui fotograf neapolitan. Și-a petrecut sfârșitul secolului 20 imortalizând personalități marcante, iar în acest iunie, 30 dintre lucrările sale color și alb-negru, sunt expuse și vândute. Imaginile, în care este surprinsă povestea capitalei franceze, ilustrează emoțiile sincere a zeci de nume celebre cum ar fi: Audrey Hepburn, Coco Chanel și Keanu Reeves.

Expoziția va fi deschisă pentru public până la 27 iunie. Tot gratuit, la Studio Willy Rizzo, puteți vedea și expozițiile permanente ale studioului.

2 Desenul Contemporan, la Drawing Lab Paris

Pentru prima expoziție tematică, Drawing Lab Paris, un centru de artă dedicat promovării și promovării desenului contemporan, invită zece artiști să redefinească desenul arhitectural prin scânduri sau instalații în situ, spații vizuale care pun la îndoială geometria convențională. Vom descoperi peisajele miniatură ale lui Leopold Strobl, desenele create din extracte de plante de către Sara Flores sau colajele lui William Cordova.

Expoziția va fi inaugurată pe 27 iunie și va fi curată de fostul director al Drawing Center de New York, Brett Littman.

3 Retrospective din Algeria, la Galeria Esther Woerdehoff

Intitulată „Algérie – 91/19”, expoziția de fotografie documentară găzduită de Galeria Esther Woerdehoff, arată o Algerie văzut de doi fotografi, aparținând a două generații și două perspective diferite, care spun povestea și evoluția aceluiași popor prin știrile sale politice. Primul este Michael von Graffenried care, din 1991 până în 2002, a efectuat aproximativ treizeci de vizite în Algeria, unde a fotografiat, în mod panoramic, primele alegeri libere, războiul civil, represiunea violentă și viața algerilor în acea perioadă. Cel de-al doilea este Youcef Krache, membru al colectivului 220, și examinează viața de zi cu zi a populației țării, iar, din februarie, a documentat protestele pentru o tranziție politică.

„Algérie – 91/19” are loc între 5 iunie și 27 iulie.

4 Colajele lui Katrien de Blauwer, la Galeria Les filles du Calvaire

Katrien de Blauwer a încercat pentru prima dată tehnica colajului când studia moda, la Antwerp, pentru a crea mood-board-urile cercetării sale creative. Această practică a urmat-o pe parcursul întregii sale cariere. Artista mărturisește că expoziția „Love me tender”, ca și celelalte colaje ale sale, sunt o reprezentare a propriei personalități, vorbind despre modul în care vede realitatea, ritmul și rutina pe care le trăiește zilnic.

Expoziția va fi deschisă până la 15 iunie.

5 Fetele lui Miss Tic, la Galeria Lélia Mordoch

Cu numele său real de Radhia Nova, Miss Tic a devenit cunoscută publicului în 1985, când pe străzile Parisului au început să apară primele sale lucrări de grafitti. Semănând mai mult a poezie, lucrările sale i-au garantat un loc în Fondul de Artă Contemporană al orașului Paris și la Muzeul Victoria & Albert din Londra. Desenele sale au devenit inseparabile de peisajul capitalei, și vor fi expuse la Galeria Lélia Mordoch  până la 13 iulie.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Faceți cunoștință cu canapeaua inspirată de Tetris, unul dintre cele mai iubite jocuri din anii ’80. 
@manga.arq a conceput canapeaua Tetris pentru a face un loc de ședere confortabil și cu linii definite. 
Ideea principală din spatele ei a fost crearea unui mobilier transformator perfect pentru mai multe scopuri diferite: să stai cu familia, să lucrezi la un birou intern sau chiar să dormi pe el când este nevoie de un pat suplimentar.

#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle #designboom 
#sofa#furniture#mynordicroom#nordikspace#scandinavianhomes #inspohome#nordicinspo #interior123#scandinavianliving #mynordichome#interiorstyling #nordic #interiør#inspohome #interior_and_living#interior2all#nordicstyle#nordicroom#interiorwarrior#scandihome#nordicinterior#interiordetails#finditstyleit #nordicdeco#dream_interiors #interiorlove
Artistul botanic @monsieur_planta instalat o lucrare „uman-vegetală”, intitulată TREE HUG în grădinile din Annecy, Franța.
Lucrarea constă în turnarea armurei dezvoltată împreună cu locuitorii locali din zonă, care au fost „vegetați” și instalați în jurul trunchiurilor de copaci.

#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle 
#lookingup_architecture#lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup#arkiromantix#jj_architecture#ic_architecture#ptk_architecture#instagram#vscocam#lookingupbuildings #arquitecturamx#arkiminimal#vsccam #ig_architecture#tv_pointofview #building #streetview#up #upthere#archi #archidaily#rustlord_unity#bestworldshots
Sculpturile lui sunt un punct de atracție în cadrul hub-ului @artcor_center devenind și destul de populare.🤩 📌Te invităm să savurezi intelectual interviul cu autorul acestor creații, sculptorul Dmitrii Demidov pentru care
👇
”Sculptura este Creație. Dar creația nu poate să rămână doar ca idee, din această cauză muncești și o transformi în artă.”😍 Ia-ți o pauză☕️ de 5 minute pentru a savura o experiență ce inspiră!
Vezi Link-ul în descrierea paginii ☝️
#designcafeclub #dccblog #dcclifestyle #dccinterviews
Baie proiectată de Lizaveta Kuzmenka & Ruslan Bondarchuk la Kiev, Ukraine.(2019)
___________________________________________ 
#designcafeclub #dcc #dccblog #dcclifestyle 
#Design_Only #architecture#design #designer #home#arquitectura #arquitetura#archilovers #architectural#architettura #architektur #archidaily#architecturephotography #interior#interiordesign #architect#designinspiration #minimal #render#rendering
Grădini zgârie-nori☁️, piscine 🏊‍♂️reflectorizante, cascade⛲️, terase și ziduri🌴 verzi 🌳alcătuiesc Hotelul Park royal din Singapore, proiectat de @woha_architects. 
O priveliște ce îți taie respirația.🥰
📷 by @_deepsky 
#designcafeclub#dccblog #dcclifestyle #architecturephotography#designboom#parkroyalhotelsingapore#lookingup_architecture#lookupotd#architecture#arquitectura#lookingup#arkiromantix#jj_architecture#ic_architecture#ptk_architecture#instagram#lookingupbuildings #arquitecturamx#arkiminimal#ig_architecture#tv_pointofview #building #streetview#up #upthere#archi #archidaily#rustlord_unity#bestworldshots
IA AMINTE!
🔻Crearea compoziției constituie primul pas în designul interior. ❗️Mai multe despre regulile de bază a construirii compoziției și stăpânirea tehnicilor ei, îți prezentăm în articolul de astăzi. Vezi Link-ul din Bio!☝️
#designcafeclub #dccblog #dcclifestyle