5 expoziții pe care să le vizitezi la Paris, gratuit, în iunie - Design Cafe & Club

5 expoziții pe care să le vizitezi la Paris, gratuit, în iunie

  • iunie 11, 2019
  • Sursa:vogue.fr
  • Imagini:vogue.fr
  • Timp de citire:3 minute
5 expoziții pe care să le vizitezi la Paris, gratuit, în iunie

Celebrități surprinse pe străzile Parisului, Algeria în război sau lucrările pictorilor moderni sunt domenii pe care le poți explora gratuit în acest iunie, dacă ai o vacanță planificată la Paris.  Galeriile pariziene își deschid larg ușile și așteaptă să te încânte, iată 5 dintre ele.

1 Le Paris de Willy Rizzo, la Studio Willy Rizzo

Cu expoziția „Parisul este o sărbătoare”, Willy Rizzo Studio dezvălui o jumătate de secol, văzut prin obiectivul marelui fotograf neapolitan. Și-a petrecut sfârșitul secolului 20 imortalizând personalități marcante, iar în acest iunie, 30 dintre lucrările sale color și alb-negru, sunt expuse și vândute. Imaginile, în care este surprinsă povestea capitalei franceze, ilustrează emoțiile sincere a zeci de nume celebre cum ar fi: Audrey Hepburn, Coco Chanel și Keanu Reeves.

Expoziția va fi deschisă pentru public până la 27 iunie. Tot gratuit, la Studio Willy Rizzo, puteți vedea și expozițiile permanente ale studioului.

2 Desenul Contemporan, la Drawing Lab Paris

Pentru prima expoziție tematică, Drawing Lab Paris, un centru de artă dedicat promovării și promovării desenului contemporan, invită zece artiști să redefinească desenul arhitectural prin scânduri sau instalații în situ, spații vizuale care pun la îndoială geometria convențională. Vom descoperi peisajele miniatură ale lui Leopold Strobl, desenele create din extracte de plante de către Sara Flores sau colajele lui William Cordova.

Expoziția va fi inaugurată pe 27 iunie și va fi curată de fostul director al Drawing Center de New York, Brett Littman.

3 Retrospective din Algeria, la Galeria Esther Woerdehoff

Intitulată „Algérie – 91/19”, expoziția de fotografie documentară găzduită de Galeria Esther Woerdehoff, arată o Algerie văzut de doi fotografi, aparținând a două generații și două perspective diferite, care spun povestea și evoluția aceluiași popor prin știrile sale politice. Primul este Michael von Graffenried care, din 1991 până în 2002, a efectuat aproximativ treizeci de vizite în Algeria, unde a fotografiat, în mod panoramic, primele alegeri libere, războiul civil, represiunea violentă și viața algerilor în acea perioadă. Cel de-al doilea este Youcef Krache, membru al colectivului 220, și examinează viața de zi cu zi a populației țării, iar, din februarie, a documentat protestele pentru o tranziție politică.

„Algérie – 91/19” are loc între 5 iunie și 27 iulie.

4 Colajele lui Katrien de Blauwer, la Galeria Les filles du Calvaire

Katrien de Blauwer a încercat pentru prima dată tehnica colajului când studia moda, la Antwerp, pentru a crea mood-board-urile cercetării sale creative. Această practică a urmat-o pe parcursul întregii sale cariere. Artista mărturisește că expoziția „Love me tender”, ca și celelalte colaje ale sale, sunt o reprezentare a propriei personalități, vorbind despre modul în care vede realitatea, ritmul și rutina pe care le trăiește zilnic.

Expoziția va fi deschisă până la 15 iunie.

5 Fetele lui Miss Tic, la Galeria Lélia Mordoch

Cu numele său real de Radhia Nova, Miss Tic a devenit cunoscută publicului în 1985, când pe străzile Parisului au început să apară primele sale lucrări de grafitti. Semănând mai mult a poezie, lucrările sale i-au garantat un loc în Fondul de Artă Contemporană al orașului Paris și la Muzeul Victoria & Albert din Londra. Desenele sale au devenit inseparabile de peisajul capitalei, și vor fi expuse la Galeria Lélia Mordoch  până la 13 iulie.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Înscrie-te la Advanced: Curs de Design Interior și învață intensiv designul interior în doar 3 luni.
⠀
o Doar cunoștințe practice
o Doar informație actuală
o Abordare individuală
o Fără pregătire anterioară
o Grupuri mici-rezultat maxim
o Primul proiect semnat de tine.
⠀
🎈 Înscrie-te aici: bit.ly/dcc-advanced
🎈 click link din bio
⠀
Cursul este pentru toți care doresc să învețe în scurt timp o nouă profesie și să facă o carieră în design, dar și pentru studenții care au deja o bază în domeniul artelor și doresc să își actualizeze cunoștințele.
⠀
📍 1 Iulie
📍 Artcor
Vedetă în cadrul festivalului @moldovandesignweek și premiată la Red Dot Design pentru designul său inovator și vizionar. 
Vezi despre ce produs este vorba urmând link-ul din descriere.🖤 O recunoașteți?
Casa Grădinilor Secrete - acolo unde secretele creează umbre.

Concept de @spasmdesignarchitects 📷 @umangshahphotography @phxindia 
#architecture#archilovers #modern #modernhouse#design #concept #luxury#luxuryhomes #villa #house #interior#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing
Astăzi vă arătăm un proiect de Design Interior ce arată cum armonizarea culorilor și a materialelor creează un spațiu larg în locuința ta.🏠
👇
🔳Stilul minimalist îmbinat cu accente de modernism creează o ambianță perfectă pentru orice familie.

Tot proiectul îl puteți accesa în link-ul din Bio☝️
#designcafeclub
@keivaniarchitects a proiectat o clădire rezidențială inspirată de spiritul locului, reinterpretând fereastra tradițională Orsi într-un spațiu în care se combină împreună piatra, lemnul, apa, lumina și plantele. 📷 @parhamtaghioff

#designcafeclub#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Dacă până acum ai avut momente când nu ți-ai dai seama de ce nu poți fi atât de productiv pe cât ți-ai dori, ține cont de 10 detalii ce te vor ajuta să-ți îmbunătățești productivitatea la locul de muncă. 👇
Accesează Link-ul din Bio 😊

Urmărește-ne pentru mai multe noutăți din domeniul industriilor creative @designcafeclub.md #designcafeclub 🖤