5 designeri de produs japonezi care îți arată minimalismul veritabil

5 designeri de produs japonezi care îți arată minimalismul veritabil

  • ianuarie 29, 2019
5 designeri de produs japonezi care îți arată minimalismul veritabil

Concizia liniilor, acuratețea culorilor și atenția sporită la forme sunt trei piloni pe care se construiește simplul stil japonez. Designerii niponi reflectă maiestuos în produsele pe care le creează abordarea minimalistă pe care o au față de modul de viață. Te invităm să descoperi mai jos cinci designeri de produs din Japonia a căror articole arată minimalismul veritabil.

Masahiro Mori

Masahiro Mori s-a născut în 1927 și a devenit unul dintre cei mai consacrați designeri de produs din lume. Primul produs al designerului a fost vasul pentru sos de soia G-type Soy Sauce Bottle – a câștigat prestigiosul premiu Good Design în 1960 și este încă produs. După cel de-al doilea război mondial, Mori s-a dedicat proiectării veselei care satisface nevoile japonezilor obișnuiți.  În ciuda faptului că scopul lui Masahiro Mori a fost să folosească doar simplitatea și funcționalitatea, produsele sale au fost și sunt încă foarte populare, ceea ce este confirmat de numărul de premii pe care le-au obținut – doar premiul Good Design artistul l-a câștigat de peste 110 ori.

Noua gardă de designeri de produs

Kazushige Miyake

Kazushige Miyake este absolvent al Universității de Artă Tama, una dintre cele mai bune instituții de profil din Japonia. După absolvire, câțiva ani i-a petrecut în Anglia, acumulând experiență în domeniu. Revenit acasă, Miyake și-a continuat calea de designer colaborând cu diferite studiouri. Printre ele s-a numărat și cel al lui Naoto Fukasawa, unul dintre cei mai buni designeri de produs niponi. În 2005 și-a înființat propriul studio de design.  Miyake Studio creează în principal aparate elegante și articole de uz casnic. Designerul preferă forme simple fără detalii și decorări inutile, expunând funcționalitatea.

Eisuke Tachikawa

Ambiția și dorința de a ajuta lumea l-a făcut pe tânărul Eisuke Tachikawa să fondeze studioul Nosigner. Scopul principal al studioului este de a rezolva problemele cu care se confruntă omul în societatea modernă. Prin munca sa, Tachikawa încearcă să creeze inovații în diferite sfere ale vieții: tehnologie, educație, ecologie și multe altele. Studioul  colaborează, de asemenea, cu întreprinderi și firme locale, sprijinind producția locală.

Daisuke Kitagawa

Înainte de a-și înființa propriul studio Design for Industry Inc., Daisuke Kitagawa a lucrat timp de 10 ani la NEC Design, o filială a celui mai mare producător de electronice din Japonia, creând modele de produse. Scopul produselor Design for Industry  este multifuncționalitate. Multe dintre articolele create de ei au mai multe funcții, de exemplu, o masă de cafea poate servi drept spațiu de depozitare sau scaun. Motto-ul : „Avem grijă să creăm lucruri care vor întruchipa o realizare comună și vor aduce plăcere proprietarului lor o lungă perioadă de timp.”

Oki Sato

Okie Sato este absolvent al facultății de arhitectură de la Universitatea Wasedo din Tokyo și fondator al studioului de proiectare nendo. La trei ani după deschiderea unui birou în Tokyo, în 2005, designerul a început să lucreze la Milano. În afară de designul de produs, Sato se ocupă și de arhitectură, design interior, grafică și iluminat. De asemenea, creează diverse instalații și predă la Universitatea Waseda.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Wisteria - floarea care poate da o altă formă unei clădiri🖤

Floarea Wisteria este o plantă decorativă de o frumusețe rară ce înflorește în luna mai. ✨
--
#timeoutlondon #prettycitylondon#prettylittlelondon #visitlondon#wheretofindme #beautifulmatters#traveldeeper #travelerinlondon#thisislondon #secretlondon#iamatraveler #travelandleisure#TLPicks #passionpassport#londonforyou #seemycity #goopgo#travellingthroughtheworld#suitcasetravels #culturetrip#acolorstory #designsponge #dsfloral#londoninbloom #elledecor#chasing_facades #londoninspring#wisteriahysteria#plantsmakepeoplehappy#capturingcolour
Dacă ți-ar plăcea să faci parte din echipa organizatorică a unui eveniment grandios ești invitat să aplici ca VOLUNTAR al festivalului @moldovandesignweek.

Ești potrivit mai ales dacă ești pasionat de design, ești entuziast și responsabil. Miza este mare,  de aceea grăbește-te să ne spui despre implicarea ta.

Detalii pe [Designcafeclub.md]

#designcafeclub #voluntari #mdw19 #moldovandesignweek #aplicaacum
RA este o lampă de masă creată de designerul  S. Hotvianskyi.
Interesant la această lampă este că atunci când începeți să rotiți tubul în sensul acelor de ceasornic, lumina se aprinde și începe să lumineze până la cel mai strălucitor punct în care tubul este vertical.

Mișcarea lămpii vrea să amintească de calea soarelui pe cer - cu cât este mai înaltă, cu atât devine mai strălucitoare.

#designcafeclub #nottdesign 🖤 #tablelamp #lightning #productdesign #ukraine #dnipro #gotvyansky#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Momentele de răsfăț au nevoie de culoare cum ar fi aceste scaune Merlot by @marta_del_valle_design.

Un design aparent simplu dar plin de sens. E atât de frumos cum un pahar de vin poate oferi atâtea scheme de culori și lumină.🍷
.
.
.
 #designcafeclub #architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
📌Selecția plăcilor ceramice în activitatea unui designer trebuie să fie una minuțioasă, axată pe calitate. 
La @interiordesign_school , viitorii designeri au făcut o vizită la showroomul @ceramic_hall - unul dintre liderii importatori de gresie și faianță din Moldova, colaborând cu zeci de companii din străinătate.

Mai multe detalii vedeți pe 👉Designcafeclub.md
Chiar dacă afară e posomorât, orice loc te poate inspira prin atmosfera pe care o transmite și priveliștea pe care o oferă, la fel ca cea mai pitorească stradă din Manhattan - 
Stuyvesant St. New York. 😍Totul poate fi sursă de inspirație. 
Photo by @mindz.eye 
__
#designcafeclub #NY
#architect #architecture #photo#design #street #designer #city #nyc#building #nature #green #house#home #residence #usa