10 lucruri creative pe care să le faci la serviciu când te plictisești - Design Cafe & Club

10 lucruri creative pe care să le faci la serviciu când te plictisești

  • iulie 31, 2019
  • Timp de citire:4 minute
10 lucruri creative pe care să le faci la serviciu când te plictisești

Evident că îți iubești job-ul!

Dar câteodată, rar de tot,

se întâmplă să te mai și plictisești.

Poate că ai lucrat prea mult la un proiect și ai început să pierzi din concentrare… Sau poate aștepți aprobări de la client pentru a-ți putea continua proiectul… Indiferent de situație, ai semne vădite că este necesar să iei o pauză și să te odihnești intelectual. Iată 10 lucruri creative care te vor ajuta să-ți reîncarci bateriile în doar câteva minute.

1 Privește un discurs de tip TEDx

S-au organizat sute de conferințe, iar pe scenele lor au urcat personalități cu adevărat valoroase. De ce să pierzi 20 de minute dând scroll pe facebook, când poți asculta un discurs care te va inspira. Mai ales că acestea sunt disponibile gratuit online.

2 Fă o plimbare fără să-ți verifici telefonul

Este cunoscut faptul că o plimbare poate ajuta creierul să gândească lucrurile mai eficient și chiar să aducă noi soluții creative. Așadar, găsește cel mai apropiat parc sau râu și pornește spre o explozie de aer curat și o schimbare de peisaj. Doar opriți-vă telefonul și rămâneți offline, în caz contrar, s-ar putea să nu aibă sens escapada!

3 Colorează într-o carte

Se prea poate să nu fi ținut în mână o carte de colorat încă din copilărie. În același timp, ai observat că popularitatea lor în rândul maturilor crește în ultimul timp. Nu în zadar: a colora poate fi o modalitate excelentă de a antrena atenția, de a-ți îmbunătăți starea de spirit și de a-ți reduce nivelul de stres. Cărțile de colorat le găsești în orice librărie, având tematici și dimensiuni diferite.

4 Fă-ți un playlist nou

Muzica ne inspiră, dar poate  și obosi, când e aceeași non-stop. Ei bine, când ai 20 de minute libere, revezi lista ta de preferințe. Piesele noi ar putea să te inspire, iar schimbarea fundalului muzical ar putea aduce după sine și schimbarea dispoziție și a ideilor.

5 Joacă-te

Întregul birou este în amorțire generală și în aer plutește plictiseala? Decât să răsfoiți facbook-ul fiecare individual, mai bine jucați cu toții un joc distractiv. Unul de cărți, spre exemplu. Împărțiți-vă în echipe și creați o mică luptă. Un mod minunat de a vă relaxa și de a râde cu prietenii și colegii.

6 Citește 15 minute

Există atât de multe cărți care ne merită atenția, încât nu ne-ar ajunge toată viața să le citim. Ce-ar fi să începem să facem acest lucru în micile pauze de la birou? E o metodă bună de recreere de la monitor, dar și o sursă de inspirație și de dezvoltare personală.

7 Explorați arhitectura din împrejurimi

Încercați să observați zona în care lucrați din altă perspectivă. Cu siguranță că dimineață vă grăbiți să ajungi la lucru, iar seara sunteți nerăbdători să ajungi acasă și ignorați împrejurimile. Fă o pauză, e o bună oportunitate de a le cunoaște. Nu mai privi clădirile pe fereastră, fă o plimbare și descoperă-le istoria.

8 Învață câțiva pași de dans

Stai pe scaun și simți cum întregul corp necesită o dezmorțire? Mișcarea ritmică a corpului îți va garanta zâmbetul pe buze și, de asemenea, te va ajuta să scapi de plictiseală. Dacă nu ai mai făcut asta anterior, e ok, există o mulțime de aplicații și cursuri online care să te învețe să dansezi.

9 Meditează

Meditația este ca o repornire a creierului tău și nu trebuie să fii într-un templu budist pentru a o face. Poți medita în orice loc liniștit, indiferent că este o sală de conferințe goală, biroul tău sau colțul parcului. Doar 10 minute de meditație pot fi o modalitate excelentă de a-ți recăpăta atenția și de a-ți reîncărca complet energiile creative.

10 Mergi la o plimbare foto

Cauți o modalitate de a-ți reîmprospăta energia și de a vedea lumea printr-o nouă perspectivă? E simplu: alege un subiect sau o temă și mergi la o „plimbare foto”, în căutare de imagini creative. Te poți concentra, de exemplu, pe „uși ornamentate” sau „unghiuri geometrice” din zona în care se află biroul tău.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
„Nu totdeauna e locul de a fi foarte conceptual, uneori trebuie să fii înțeles.”🖤
.
.
👉Urmărește prezentarea arhitectului și designerului Corvin Cristian despre cum poate fi prezentat un proiect, prin prisma biroului Microsoft de la Timișoara pe care l-a realizat.
Accesați link-ul din Bio pentru a vedea prezentarea video ☝️
Mobilier inspirat din geometria torus.
Cum vi se pare? Noi o adorăm 🖤
@yoshinobu_miyamoto
.
.
#designcafeclub
#lorddproducts #AmericanArchitecture#bookofhomes #fineinteriors#finearchitecture #interiors#interiordesign #architecture#decoration #interior #loft #design#architecturephotography #luxury#homedecor #art #decor #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography #arte#interiordecorating #furniture#mansion #home #house
Cum vi se pare arhitectura din Singapore? 🌲🚄 📷 @jimchanfc
#designcafeclub#luxuryhouse#luxuryhouses#homeoftheday#houseoftheday#luxhousesinsta#housesinsta#modernhomes#millionairehomes#beautifulhouse#designbuild#housedesign#residentialdesign#interiorlovers#villas#houseandhome#housebeautiful#modernhome#luxuryrealestate#moderndesign#instahouse#luxuryvilla#beautifulhome#exteriordesign#mansion #house#home#architecture #realestate#homesdecorations
🏆Premiului European pentru Arhitectură 2019 a fost câștigat de compania daneză @henninglarsenarchitects. 
Lucrările semnate de Henning Larsen au fost apreciate pentru sustenabilitate, viabilitate și artistism.🖤
Vă invitam să accesați link-ul din Bio pentru a vedea cum arată acest proiect arhitectural inedit. Nu durează decât 2 minute.
☝️
#designcafeclub #henninglarsen #henninglarsenarchitects #finesocial#fineinteriors #finearchitecture#interiors #interiordesign#architecture #decoration #interior#loft #design#architecturephotography #luxury#art #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography #arte#furniture#mansion #home #house
Hotelul Oaza este conceput de @woha_architects ca un turn verde viu în centrul orașului Singapore.
Turnul verde, care izbucnește în verdeață, îi împiedică pe zgârie-norul tipic și elegant să ofere o imagine care valorifică climatul tropical pentru a forma un "turn viu".
📷Photograph: @k.kopter, @patrickbinghamhall. •
#designcafeclub
#AmericanArchitects#AmericanArchitecture #finesocial#fineinteriors #finearchitecture#interiors #interiordesign#architecture #decoration #interior#loft #design#architecturephotography #luxury#homedecor #art #decor #inspiration#photooftheday #lifestyle #travel#photography #arte#interiordecorating #furniture#mansion #home #house
Devenit cunoscut în Chișinău prin arhitectura sa inedită, hub-ul creativ @artcor_center i-a adus arhitectului Calujac Maxim @calujac_architecture, căruia îi oferim sincere felicitări, aprecierea cititorilor @archdaily și Strelka Magazine @strelkamagazine , devenind astfel unul din cele trei proiecte câștigătoare ale ArchDaily & Strelka Award. ☺️ Când se va alege marele câștigător dar și ce premiu va câștiga vedeți în articolul de astăzi accesând link-ul din Bio ☝️
#designcafeclub #artcor #archdaily #strelkamagazine #maximcalujac #project #architecture #moldova #chișinău