10 greșeli frecvente pe care le faci când renovezi locuința -

10 greșeli frecvente pe care le faci când renovezi locuința

  • aprilie 12, 2019
  • Timp de citire:3 minute
10 greșeli frecvente pe care le faci când renovezi locuința

Procesul de renovare a locuinţei entuziasmează și te ține în suspans în același timp. De multe ori, însă, această schimbare îți cam dă bătăi de cap. Detaliile neprevăzute la etapa inițială au consecințe, iar noi vrem să te scutim de ele. Din această cauză îți prezentăm mai jos 10 greșeli de care să te ferești când îți renovezi casa.

1 Crezi în tot ce îți spune echipa de muncitori.

Mulți dintre cei care efectuează lucrările de renovare fac apel la experiență și îți dau sfaturi despre cum trebuie făcute lucrurile. Pentru a evita acest lucru trebuie să faci două lucruri importante. Primul – să alegi bine echipa care îți va renova casa și al doilea – să te documentezi despre tehnologiile noi care apar pe piață și soluțiile oferite de profesioniști. Muncitorii care lucrează calitativ știu că plăcile de granit pot fi tăiate sub un unghi de 45 de grade, iar între gresie și laminat nu e neapărat să fie un prag.

2 Achiți integral pentru lucrările care încă nu au fost efectuate

E frumos a avea încredere în oameni, însă acest fapt nu garantează onestitatea lor. Astfel, evitată să achiți prematur pentru lucrările de renovare și asigură-te că există un contract în care sunt stipulate obligațiunile echipelor angajate.

3 Iei măsurile pentru mobilier înainte ca pereții să fie finisați

Măsurarea incorectă va duce la costuri adiționale. În cazul mobilei pentru bucătărie, transmiterea dimensiunilor incorecte, poate duce la dublarea prețului. Iar mobilierul efectuat cu câțiva milimetri mai mare poate deteriora vopseaua de pe pereți și străduințele tale de a avea nuanța perfectă în interior vor fi ruinate de câteva zgârieturi.

4 Nu acoperi podeaua deja finisată

Se întâmplă ca, uneori, spre finalul lucrărilor, pelicula cu care este acoperită podeaua să fie înlăturată pentru că procesul de renovare se apropie de final. Nu fă asta! Chiar și cea mai mică picătură de vopsea va fi vizibilă pe finisajul proaspăt al podelei.

5 Alegi plinte din plastic

E adevărat că prețul lor redus este ademenitor, însă termenul lor de exploatare este redus. Plintele de plastic nu sunt durabile și își pierd repede culoare. În unele cazuri s-ar putea să fii nevoit chiar să le schimbi peste un an.

6 Economisești pe sifon

Sifonul metalic are un aspect decent și o durată de viață mai lungă decât cel din plastic. La urma urmei, este fabricat din oțel inoxidabil și nu permite scurgeri de apă.

7 Nu ții cont de direcția în care se deschid dulapurile

Deseori, dulapurile masive, care ajung la tavan, pot atinge de lămpile suspendate. Pentru a evita acest incident, gândește-te din start unde acestea vor fi amplasate.

8 Folosești adezivul nepotrivit pentru tapet

Adezivul trebuie să fie special, potrivit exact tipului de tapet pe care îl ai. În caz contrar, poți distruge imaginea de fundal, iar îmbinările dintre fâșii vor fi evidente.

9 Nu faci o probă de vopsea

Este imposibil să se determine nuanța vopselei de pe mostrele de hârtie din magazin. În 90% din cazuri va fi diferit. Pentru a te asigura că ai culoarea dorită, fă o probă de vopsea.

10 Alegeți perdele fără a le „proba” în interiorul tău

Tonul pe care îl vor lua textilele în locuința ta depinde de cantitatea de lumină naturală, de tonul luminii din încăpere și de celelalte culori existente în spațiu. Astfel, s-ar putea ca în salonul de unde alegi draperiile acestea să arate diferit decât la tine acasă. Din această cauză, asigură-te că ai prevăzut aceste aspecte în momentul în care ai decis pe care le cumperi.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Wisteria - floarea care poate da o altă formă unei clădiri🖤

Floarea Wisteria este o plantă decorativă de o frumusețe rară ce înflorește în luna mai. ✨
--
#timeoutlondon #prettycitylondon#prettylittlelondon #visitlondon#wheretofindme #beautifulmatters#traveldeeper #travelerinlondon#thisislondon #secretlondon#iamatraveler #travelandleisure#TLPicks #passionpassport#londonforyou #seemycity #goopgo#travellingthroughtheworld#suitcasetravels #culturetrip#acolorstory #designsponge #dsfloral#londoninbloom #elledecor#chasing_facades #londoninspring#wisteriahysteria#plantsmakepeoplehappy#capturingcolour
Dacă ți-ar plăcea să faci parte din echipa organizatorică a unui eveniment grandios ești invitat să aplici ca VOLUNTAR al festivalului @moldovandesignweek.

Ești potrivit mai ales dacă ești pasionat de design, ești entuziast și responsabil. Miza este mare,  de aceea grăbește-te să ne spui despre implicarea ta.

Detalii pe [Designcafeclub.md]

#designcafeclub #voluntari #mdw19 #moldovandesignweek #aplicaacum
RA este o lampă de masă creată de designerul  S. Hotvianskyi.
Interesant la această lampă este că atunci când începeți să rotiți tubul în sensul acelor de ceasornic, lumina se aprinde și începe să lumineze până la cel mai strălucitor punct în care tubul este vertical.

Mișcarea lămpii vrea să amintească de calea soarelui pe cer - cu cât este mai înaltă, cu atât devine mai strălucitoare.

#designcafeclub #nottdesign 🖤 #tablelamp #lightning #productdesign #ukraine #dnipro #gotvyansky#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Momentele de răsfăț au nevoie de culoare cum ar fi aceste scaune Merlot by @marta_del_valle_design.

Un design aparent simplu dar plin de sens. E atât de frumos cum un pahar de vin poate oferi atâtea scheme de culori și lumină.🍷
.
.
.
 #designcafeclub #architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
📌Selecția plăcilor ceramice în activitatea unui designer trebuie să fie una minuțioasă, axată pe calitate. 
La @interiordesign_school , viitorii designeri au făcut o vizită la showroomul @ceramic_hall - unul dintre liderii importatori de gresie și faianță din Moldova, colaborând cu zeci de companii din străinătate.

Mai multe detalii vedeți pe 👉Designcafeclub.md
Chiar dacă afară e posomorât, orice loc te poate inspira prin atmosfera pe care o transmite și priveliștea pe care o oferă, la fel ca cea mai pitorească stradă din Manhattan - 
Stuyvesant St. New York. 😍Totul poate fi sursă de inspirație. 
Photo by @mindz.eye 
__
#designcafeclub #NY
#architect #architecture #photo#design #street #designer #city #nyc#building #nature #green #house#home #residence #usa