10 greșeli frecvente pe care le faci când renovezi locuința -

10 greșeli frecvente pe care le faci când renovezi locuința

  • aprilie 12, 2019
  • Timp de citire:3 minute
10 greșeli frecvente pe care le faci când renovezi locuința

Procesul de renovare a locuinţei entuziasmează și te ține în suspans în același timp. De multe ori, însă, această schimbare îți cam dă bătăi de cap. Detaliile neprevăzute la etapa inițială au consecințe, iar noi vrem să te scutim de ele. Din această cauză îți prezentăm mai jos 10 greșeli de care să te ferești când îți renovezi casa.

1 Crezi în tot ce îți spune echipa de muncitori.

Mulți dintre cei care efectuează lucrările de renovare fac apel la experiență și îți dau sfaturi despre cum trebuie făcute lucrurile. Pentru a evita acest lucru trebuie să faci două lucruri importante. Primul – să alegi bine echipa care îți va renova casa și al doilea – să te documentezi despre tehnologiile noi care apar pe piață și soluțiile oferite de profesioniști. Muncitorii care lucrează calitativ știu că plăcile de granit pot fi tăiate sub un unghi de 45 de grade, iar între gresie și laminat nu e neapărat să fie un prag.

2 Achiți integral pentru lucrările care încă nu au fost efectuate

E frumos a avea încredere în oameni, însă acest fapt nu garantează onestitatea lor. Astfel, evitată să achiți prematur pentru lucrările de renovare și asigură-te că există un contract în care sunt stipulate obligațiunile echipelor angajate.

3 Iei măsurile pentru mobilier înainte ca pereții să fie finisați

Măsurarea incorectă va duce la costuri adiționale. În cazul mobilei pentru bucătărie, transmiterea dimensiunilor incorecte, poate duce la dublarea prețului. Iar mobilierul efectuat cu câțiva milimetri mai mare poate deteriora vopseaua de pe pereți și străduințele tale de a avea nuanța perfectă în interior vor fi ruinate de câteva zgârieturi.

4 Nu acoperi podeaua deja finisată

Se întâmplă ca, uneori, spre finalul lucrărilor, pelicula cu care este acoperită podeaua să fie înlăturată pentru că procesul de renovare se apropie de final. Nu fă asta! Chiar și cea mai mică picătură de vopsea va fi vizibilă pe finisajul proaspăt al podelei.

5 Alegi plinte din plastic

E adevărat că prețul lor redus este ademenitor, însă termenul lor de exploatare este redus. Plintele de plastic nu sunt durabile și își pierd repede culoare. În unele cazuri s-ar putea să fii nevoit chiar să le schimbi peste un an.

6 Economisești pe sifon

Sifonul metalic are un aspect decent și o durată de viață mai lungă decât cel din plastic. La urma urmei, este fabricat din oțel inoxidabil și nu permite scurgeri de apă.

7 Nu ții cont de direcția în care se deschid dulapurile

Deseori, dulapurile masive, care ajung la tavan, pot atinge de lămpile suspendate. Pentru a evita acest incident, gândește-te din start unde acestea vor fi amplasate.

8 Folosești adezivul nepotrivit pentru tapet

Adezivul trebuie să fie special, potrivit exact tipului de tapet pe care îl ai. În caz contrar, poți distruge imaginea de fundal, iar îmbinările dintre fâșii vor fi evidente.

9 Nu faci o probă de vopsea

Este imposibil să se determine nuanța vopselei de pe mostrele de hârtie din magazin. În 90% din cazuri va fi diferit. Pentru a te asigura că ai culoarea dorită, fă o probă de vopsea.

10 Alegeți perdele fără a le „proba” în interiorul tău

Tonul pe care îl vor lua textilele în locuința ta depinde de cantitatea de lumină naturală, de tonul luminii din încăpere și de celelalte culori existente în spațiu. Astfel, s-ar putea ca în salonul de unde alegi draperiile acestea să arate diferit decât la tine acasă. Din această cauză, asigură-te că ai prevăzut aceste aspecte în momentul în care ai decis pe care le cumperi.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Înscrie-te la Advanced: Curs de Design Interior și învață intensiv designul interior în doar 3 luni.
⠀
o Doar cunoștințe practice
o Doar informație actuală
o Abordare individuală
o Fără pregătire anterioară
o Grupuri mici-rezultat maxim
o Primul proiect semnat de tine.
⠀
🎈 Înscrie-te aici: bit.ly/dcc-advanced
🎈 click link din bio
⠀
Cursul este pentru toți care doresc să învețe în scurt timp o nouă profesie și să facă o carieră în design, dar și pentru studenții care au deja o bază în domeniul artelor și doresc să își actualizeze cunoștințele.
⠀
📍 1 Iulie
📍 Artcor
Vedetă în cadrul festivalului @moldovandesignweek și premiată la Red Dot Design pentru designul său inovator și vizionar. 
Vezi despre ce produs este vorba urmând link-ul din descriere.🖤 O recunoașteți?
Casa Grădinilor Secrete - acolo unde secretele creează umbre.

Concept de @spasmdesignarchitects 📷 @umangshahphotography @phxindia 
#architecture#archilovers #modern #modernhouse#design #concept #luxury#luxuryhomes #villa #house #interior#arquiteturadeinteriores#interiores#arquitectura#projeto#architecturestudent#papodearquiteto#architects#interiorlovers#arquitetando#architecturelovers#architecturephotography#archieandrews#architectural#architecture_huter#architectureporn#arch#archdaily#amazing
Astăzi vă arătăm un proiect de Design Interior ce arată cum armonizarea culorilor și a materialelor creează un spațiu larg în locuința ta.🏠
👇
🔳Stilul minimalist îmbinat cu accente de modernism creează o ambianță perfectă pentru orice familie.

Tot proiectul îl puteți accesa în link-ul din Bio☝️
#designcafeclub
@keivaniarchitects a proiectat o clădire rezidențială inspirată de spiritul locului, reinterpretând fereastra tradițională Orsi într-un spațiu în care se combină împreună piatra, lemnul, apa, lumina și plantele. 📷 @parhamtaghioff

#designcafeclub#architects_need#architecture_addicted#designers_need #interiordesign#minimalist #architecturalmodel#sketching #modernhouse#contemporaryarchitecture#normanfoster #BIG #villa#design #architect #architects#parametric#parametricarchitecture#parametricdesign #skyscrapers#luxuryhouse #luxuryhome
Dacă până acum ai avut momente când nu ți-ai dai seama de ce nu poți fi atât de productiv pe cât ți-ai dori, ține cont de 10 detalii ce te vor ajuta să-ți îmbunătățești productivitatea la locul de muncă. 👇
Accesează Link-ul din Bio 😊

Urmărește-ne pentru mai multe noutăți din domeniul industriilor creative @designcafeclub.md #designcafeclub 🖤