10 clădiri bizare din întreaga lume - Design Cafe & Club

10 clădiri bizare din întreaga lume

 • martie 2, 2018
10 clădiri bizare din întreaga lume

Vorbind despre arhitectură, deseori ne imaginăm îmbinări neobișnuite de forme ordinare, combinații ce se ridică la nivel de artă. Și dacă unii se străduiesc să creeze clădiri ce uimesc prin strictețea liniilor, originalitatea altora merge mână în mână cu stranietatea. Vă prezentăm 10 clădiri bizare din întreaga lume.

 1. Kunsthaus – Graz, Austria

Neobișnuita clădire este numită „Extraterestrul” chiar de către creatorii săi. Construcția se află în unul dintre cele mai mari orașe austriece și găzduiește Muzeul de Artă Contemporană. Exteriorul edificiului este acoperit cu sticlă acrilică, iar noaptea, datorită tehnologiilor instalate pe fațadă, clădirea pare să trimită mesaje în vid. Unii localnici numesc Kunst Haus drept „Balonul Zburător”, datorită faptului că acesta pare să plutească deasupra acoperișurilor, amenajate tradițional din țiglă roșie.

 1. Capital Gate – Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Cu o înălțime de 135 de metri, Capital Gate este una dintre cele mai înalte clădiri din Abu Dhabi. Aspectul neordinar al clădirii cu 35 de etaje se datorează înclinației de 18 grade pe care aceasta o are. Datorită formei sale neobișnuite, construcția a intrat în 2010 în Guiness Book drept „Cea mai înclinată clădire din lume”.

 1. The Piano House (Casa Pianului) – An Hui, China

Localnicii numesc Casa Pianului „cel mai romantic loc din China”, aceasta devenind în ultimul deceniu un loc foarte popular și printre turiști. Construcția în formă de pian, având intrarea în formă de vioară gigantică, este construită aproape în totalitate din sticlă.

4.The Crooked House (Casa Strâmbă) – Staffordshire, Marea Britanie

Așa-numita Casă Strâmbă a fost construită încă în 1765 și găzduia o simplă fermă. Înclinarea structurii a intervenit un secol mai târziu, când aceasta a cedat în urma săpăturilor miniere. Astăzi clădirea este un pub care ademenește vizitatorii datorită faptului că o parte a clădirii este mai înclinată cu 1.2 metri decât cealaltă.

 1. Crazy House (Casa Nebună) – Dalat, Vietnam

Crazy House este considerată drept o combinație stranie între stilul lui Antonio Gaudi și cel al lui Salvador Dali. Fiecare cameră a hotelului „Casa Nebună” se deosebește de celelalte, turiștii având posibilitatea chiar să le schimbe pe parcursul vizitei lor, astfel încât să se bucure nu doar de exteriorul neobișnuit, dar și să descopere interiorul la fel de neordinar.

 1. OCAD (Colegiul de Artă și Design din Ontario) – Ontario, Canada

Forma pe care o are clădirea este reprezentativă pentru instituția pe care o găzduiește. Creatorii construcției spun că aspectul acesteia reprezintă de fapt o masă. Edificiul este format dintr-un „blat imens” alb-negru și 12 picioare colorate care îl ridică la 26 de metri.

 1. Sediul Longaberger – Newark, Ohio, SUA

Neobișnuita clădire nu a luat întâmplător forma unui coș de picnic, aceasta este sediul companiei manufacturiere care se ocupă cu fabricarea coșurilor de picnic. Oficiul Companiei Longaberger este un veritabil exemplu al stilului de arhitectură mimetică, fiind finalizat în 1997.

 1. Palais Idéal du Facteur Cheval — Hauterives, Franța

Poștașul Ferdinand Cheval și-a construit Palatul Ideal timp de 33 de ani. Specialiștii spun că edificiul este un exemplu fascinant al arhitecturii naive. Construcția palatului a început în 1879 și a fost influențată de diverse curente socio-religioase, de la creștinism până la hinduism.

 1. Kubuswoningen (Casele Cubice) – Rotterdam, Olanda

Kubuswoningen reprezintă o serie de case inovative inspirate din conceptul „a trăi în acoperișul urban”. În Rotterdam sunt 38 de asemenea case mici și două mai mari, fiind toate atașate una de cealaltă. Fiecare dintre ele are trei etaje și, deasupra acestora, o mică grădină.

 1. Waldspirale – Darmstadt, Germania

Construcția Waldspirale reprezintă o alegorie a suprafeței Pământului, fațada fiind decorată în mai multe culori asemeni sedimentului depus de milioane de ani. Edificiul este un complex rezidențial de 105 spații locative, cel mai înalt punct al spiralei împădurite măsoară 12 etaje. Un alt lucru curios este faptul că dintre cele o mie de ferestre ale construcției, nu există două care să fie la fel.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
@interium_showroom - showroom de mobilier exclusivist, de bucătării, instalații sanitare, corpuri de iluminat, covoare și accesorii.
⠀
În cadrul expoziției Italian Design Day vor fi expuse mai multe produse printre care catedra celebră din colecția mărcii italiene @B&B Italia , Up 2000.
⠀
Pac este o masuță de cafea.
⠀
Se aseamănă cu un tort și combină două materiale omoloage.
⠀
Se inspiră din actul de echilibrare între o bucată de granit greu și o foaie subțire de metal care formează partea superioară a mesei.
⠀
Ce părere ai? 🖤
⠀
#designcafeclub_md #viennadesign #pactable #inspiration #decor #art #interiors #designlifestyle #design#inspireme #designinspiration#passion4decor #l4l #f4f #like4like
F L O S
⠀
În curând la Italian Design Day.
⠀
#expozitie #expo #italiandesign
Cu ocazia evenimentului Italian Design Day, arhitectul italian Patrizio Corno va merge sa le vorbească studenților de la UTM despre design si arhitectura.
⠀
Cei interesați, puteti vizita pagina de facebook Design Cafe&Club sa vedeți detaliile.
⠀
Notați în agendă evenimentul și sunteți bineveniți!
⠀
#patriziocorno #utm #italiandesignday #urbanism #arhitectura #workshop
⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ Blăstăm.
Pentru că e un cuvânt care are putere. Noi suntem blestemați să ne trăim suferințele, care sunt mult mai intense decât fericirile.”
⠀ 🖤 Te invităm să cunoști povestea din spatele Blăstămului Basarabean în care trăiește @piotr_alii - designerul nonconformist al societății noastre.
⠀
designcafeclub.md
⠀
#designcafeclub #design #fashiondesigner #fashioninspiration #piotralii #blestem #basarabia #chisinau #interviu
🧐Nu e de mirare ca un muzeu dedicat roboților să fie construit de roboți nu-i așa? 🤖În era tehnologiei totul este posibil, tocmai de aceea autorii proiectului ,,Robot Science Museum”, Melike Altınışık Architects - MAA, spun că procesul de construcție a muzeului și va constitui prima expoziție a muzeului. 👉Mai multe detalii despre proiect puteți vedea în articolul de astăzi. 👇
Designcafeclub.md