10 clădiri bizare din întreaga lume - Design Cafe & Club
martie 2, 2018

10 clădiri bizare din întreaga lume

10 clădiri bizare din întreaga lume

Vorbind despre arhitectură, deseori ne imaginăm îmbinări neobișnuite de forme ordinare, combinații ce se ridică la nivel de artă. Și dacă unii se străduiesc să creeze clădiri ce uimesc prin strictețea liniilor, originalitatea altora merge mână în mână cu stranietatea. Vă prezentăm 10 clădiri bizare din întreaga lume.

 1. Kunsthaus – Graz, Austria

Neobișnuita clădire este numită „Extraterestrul” chiar de către creatorii săi. Construcția se află în unul dintre cele mai mari orașe austriece și găzduiește Muzeul de Artă Contemporană. Exteriorul edificiului este acoperit cu sticlă acrilică, iar noaptea, datorită tehnologiilor instalate pe fațadă, clădirea pare să trimită mesaje în vid. Unii localnici numesc Kunst Haus drept „Balonul Zburător”, datorită faptului că acesta pare să plutească deasupra acoperișurilor, amenajate tradițional din țiglă roșie.

 1. Capital Gate – Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Cu o înălțime de 135 de metri, Capital Gate este una dintre cele mai înalte clădiri din Abu Dhabi. Aspectul neordinar al clădirii cu 35 de etaje se datorează înclinației de 18 grade pe care aceasta o are. Datorită formei sale neobișnuite, construcția a intrat în 2010 în Guiness Book drept „Cea mai înclinată clădire din lume”.

 1. The Piano House (Casa Pianului) – An Hui, China

Localnicii numesc Casa Pianului „cel mai romantic loc din China”, aceasta devenind în ultimul deceniu un loc foarte popular și printre turiști. Construcția în formă de pian, având intrarea în formă de vioară gigantică, este construită aproape în totalitate din sticlă.

4.The Crooked House (Casa Strâmbă) – Staffordshire, Marea Britanie

Așa-numita Casă Strâmbă a fost construită încă în 1765 și găzduia o simplă fermă. Înclinarea structurii a intervenit un secol mai târziu, când aceasta a cedat în urma săpăturilor miniere. Astăzi clădirea este un pub care ademenește vizitatorii datorită faptului că o parte a clădirii este mai înclinată cu 1.2 metri decât cealaltă.

 1. Crazy House (Casa Nebună) – Dalat, Vietnam

Crazy House este considerată drept o combinație stranie între stilul lui Antonio Gaudi și cel al lui Salvador Dali. Fiecare cameră a hotelului „Casa Nebună” se deosebește de celelalte, turiștii având posibilitatea chiar să le schimbe pe parcursul vizitei lor, astfel încât să se bucure nu doar de exteriorul neobișnuit, dar și să descopere interiorul la fel de neordinar.

 1. OCAD (Colegiul de Artă și Design din Ontario) – Ontario, Canada

Forma pe care o are clădirea este reprezentativă pentru instituția pe care o găzduiește. Creatorii construcției spun că aspectul acesteia reprezintă de fapt o masă. Edificiul este format dintr-un „blat imens” alb-negru și 12 picioare colorate care îl ridică la 26 de metri.

 1. Sediul Longaberger – Newark, Ohio, SUA

Neobișnuita clădire nu a luat întâmplător forma unui coș de picnic, aceasta este sediul companiei manufacturiere care se ocupă cu fabricarea coșurilor de picnic. Oficiul Companiei Longaberger este un veritabil exemplu al stilului de arhitectură mimetică, fiind finalizat în 1997.

 1. Palais Idéal du Facteur Cheval — Hauterives, Franța

Poștașul Ferdinand Cheval și-a construit Palatul Ideal timp de 33 de ani. Specialiștii spun că edificiul este un exemplu fascinant al arhitecturii naive. Construcția palatului a început în 1879 și a fost influențată de diverse curente socio-religioase, de la creștinism până la hinduism.

 1. Kubuswoningen (Casele Cubice) – Rotterdam, Olanda

Kubuswoningen reprezintă o serie de case inovative inspirate din conceptul „a trăi în acoperișul urban”. În Rotterdam sunt 38 de asemenea case mici și două mai mari, fiind toate atașate una de cealaltă. Fiecare dintre ele are trei etaje și, deasupra acestora, o mică grădină.

 1. Waldspirale – Darmstadt, Germania

Construcția Waldspirale reprezintă o alegorie a suprafeței Pământului, fațada fiind decorată în mai multe culori asemeni sedimentului depus de milioane de ani. Edificiul este un complex rezidențial de 105 spații locative, cel mai înalt punct al spiralei împădurite măsoară 12 etaje. Un alt lucru curios este faptul că dintre cele o mie de ferestre ale construcției, nu există două care să fie la fel.

Urmărește-ne pe Instagram

@ designcafeclub.md
Bijuteria ei este o întruchipare a simplității, modestiei și emoției, iar aceste trăsături pot fi observate în toată ființa sa.

Tânăra Vika Tonu s-a făcut remarcată prin liniile laconice și drepte pe care le iau creațiile ei și prin sinceritate.

Despre cum a apărut dragostea pentru bijuterie și semnficațiile profunde ale acesteia, experiența în UK și recunoașterea în cadrul #London_Fashion_Week, citiți în articolul de pe #designcafeclub.md >>> .
.
Vika Tonu: „Bijuteria e …un simbol, o relație, o moștenire”
_________________________________________
#designcafeclub #design #fashion #fashiondesign #vikatonu #londonfashionweek #jewellery #bijuterii #minimalism #modern #simplism #contemporary #contemporaryart #modernart #jewels #necklace #ring #silver #diamonds #bracelet #fineart #abstractart #artgallery #art
💡 Scurt si la subiect, despre cum a fost la evenimentul organizat de @smartlight.md - Свет четвёртое измерение архитектуры 💡 Dacă nu ai reușit să ajungi la eveniment, citește mai departe și află cine au fost invitații speciali ai serii 👇

www.designcafeclub.md | "Lumina – a patra dimensiune a arhitecturii” și o nouă provocare pentru designeri.

_______________________________________________

#smartlight #designcafeclub #eveniment #designinterior #iluminare #arhitectura #chisinau #interiordesign #event #designers #architet #archilovers #socializing #beautiful_people #productivity #energy
Pe străzile Chișinăului strălucesc luminițe și plutește magia sărbătorilor. Cunoaște autorii celor mai creative vitrine ale brandurilor autohtone!

Câștigătorii vor beneficia de un curs intensiv de instruire în Window Display și Visual Merchandising în Marea Britanie.
______________________________________
#designcafeclub #design #exterior #exteriordesign #vitrine #window #windows #display #artofdisplay #chisinau #art #streetart #store #shop #storedisplay #designer #design #youth #youngdesigners #ziphouse #WindowDisplay #VisualMerchandising #merchendaising #christmas #newyear #winners #meet_the_winners
Box House – geometrie modernă într-o „cutie”. Ești curios să vezi cum arată în interior ?
Plină de surprize :) >>> designcafeclub.md >>> link in bio

_______________________________________
#designcafeclub #architecture #designhome #designboom #archdaily #archilovers #archinterior #homedesign #home #arquitetura #homegoals #dreamhome #homearchitecture #contemporary #homesweethome # #instahome #homestyle #homeinspiration #myhome #newhome #homeideas #house #myhome #realestate #propertu #boxhome #modernhome #minimalism #minimalist
La ea acasă florile înfloresc peste noapte iar podoabele nu sunt neapărat din aur. 
Este vorba despre meșterul hand-made ucrainean Natalia Tatarinova, care creează din mărgele lucruri impresionante și speciale.

Ce a identificat în arhive și i-a schimbat total direcția în artă, citește mai departe. >>>designcafeclub.md >>>link in bio

_______________________________________
#designcafeclub #design #decor #margele #nataliatatarinova #handmade #artshare #instaart #beautiful #amazing #handmadewithlove #mywork #artpassion #lineworks #artdecoring #artdecor #giftideas #handmadecrafts #beads #beadsart #beadshandmade #interview #art #designer #fashion #ideasdecoration #brooch
🎄Melania Trump a împodobit bradul! ❄Vezi cum arată decorul de sărbători la Casa Albă. >>> designcafeclub.md >>> link in bio

Tema decorului din acest an este „American Treasures”. Bradul principal are agățat pe el peste 150 de metri de panglică de catifea albastră, pe care sunt inscripționate cu litere aurii denumirile fiecărui stat al SUA și a fiecărui teritoriu pe care îl deține. 
________________________________________

#designcafeclub #design #decor #christmas #christmasdecor #newyear #WhiteHouse #casaalba #decoration #archidaily #christmasy #christmasdecorating #christmastree #tree #craciun #melaniatrump #myhomedecor #specialdecor #whitehouse #christmasparadise #happychritmas #christmasphotography #christmasdesign #inspire_me_home_decor #magic #magicvibes